“Vi hjælper dig med at blive hørt, når du skal snakke med kommunen og sørger for, at du bliver taget med på råd.”

Dine advokater med speciale i tvangsfjernelse

Børn og unge - Rettigheder, anbragt eller bo hjemme, samvær, frivillig anbringelse, klage.

FRIVILLIG ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE

Frivillig anbringelse er, når dine forældre har sagt ja til, at du skal anbringes uden for hjemmet. Der kan være mange grunde til, at de siger ja til frivillig anbringelse. Dine forældre er ikke nødvendigvis enige i kommunens beslutning om at anbringe dig uden for hjemmet – når de siger ja, er det oftest, fordi de ønsker at samarbejde med kommunen for at gøre det bedst mulige for dig.

Du kan være enig eller uenig i anbringelsen. Hvis du er fyldt 15 år, kan kommunen og dine forældre ikke lave en frivillig anbringelse uden, du siger ja til det. Er du over 10 år, skal du altid høres om din mening.

Handleplan for frivillig anbringelse

Kommunen skal lave en handleplan for den frivillige anbringelse, hvor den fortæller, hvorfor du skal anbringes, og hvad de ønsker at opnå med den frivillige anbringelse.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du er uenig med dine forældres og kommunens beslutning eller for en snak om, hvad du og din familie har brug for. Så finder vi sammen en løsning, der passer dig. Ring til advokat Rasmus Hedegaard på 87 80 12 68 eller mail rh@advohus.dk.