Hvis du har spørgsmål som: “Hvordan fungerer en frivillig anbringelse?” eller “Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er enig i anbringelsen?” – eller hvis du har brug for mere information om dine rettigheder og handleplanen for en frivillig anbringelse, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig med at forstå dine muligheder og finde den bedste løsning for din situation.
Hvad er en frivillig anbringelse?
Frivillig anbringelse er, når dine forældre har sagt ja til, at du skal anbringes uden for hjemmet. Der kan være mange grunde til, at de siger ja til frivillig anbringelse. Dine forældre er ikke nødvendigvis enige i kommunens beslutning om at anbringe dig uden for hjemmet – når de siger ja, er det oftest, fordi de ønsker at samarbejde med kommunen for at gøre det bedst mulige for dig.
Handleplan for frivillig anbringelse
Kommunen skal lave en handleplan for den frivillige anbringelse, hvor den fortæller, hvorfor du skal anbringes, og hvad de ønsker at opnå med den frivillige anbringelse.
Du kan være enig eller uenig i anbringelsen. Hvis du er fyldt 15 år, kan kommunen og dine forældre ikke lave en frivillig anbringelse uden, du siger ja til det. Er du over 10 år, skal du altid høres om din mening.
“Vi hjælper dig med at blive hørt, når du skal snakke med kommunen og sørger for, at du bliver taget med på råd.”
– Dine advokater med speciale i tvangsfjernelse